Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

10 Marka Viléma I. Kód produktu: 11-00362

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
900/1000
Kvalita
b.k.
Rok vydání
1872-1888
Hrana
hladká
Hmotnost (g)
Průměr
19.5 mm
Téma
Popis produktu

10 Marka Vilém I.

Nabízíme Vám skutečný historický artefakt! Jedná se o minci z doby vlády císaře Viléma I., která je ražena do zlata o ryzosti 900/1000 Au.

Marky měly na německém území dlouhou historii. Velmi dlouho byla marka považována za hlavní zúčtovací jednotku. Obvykle jedna marka představovala dvě třetiny libry a tento kurz si držela relativně dlouho. Původní marky byly postupně nahrazeny za německé marky, které se v Německu používaly až do přijetí eura.

Vilém I. se jako druhorozený syn původně neměl stát pruským králem. To se také odrazilo v jeho výchově. Ovšem po smrti svého staršího bratra nakonec pruskou královskou korunu získal. Za jeho vlády došlo ke sjednocení Německa v roce 1871. Velkou měrou se o tento akt zasloužil kancléř Bismarck. Vilém se tak stává prvním německým císařem.

Na rubové straně mince je říšský státní znak. Jedná se o orlici se zlatou zbrojí. Dále je na rubu také nápis DEUTSCHES REICH a rok ražby. Uvedena je i nominální hodnota. Na lícové straně mince je vyobrazena podobizna samotného císaře Viléma I. Líc také zdobí nápis WILHELM DEUTSCHER KAISER KÖNIG V. PREUSSEN.

Není pochyb o tom, že mince je nejen zajímavým investičním artiklem, ale také zajisté cenným sběratelským artefaktem, který obohatí každou sbírku drahých kovů. Tyto staré zlaté poklady jsou vzácným kouskem, lze tedy předpokládat, že hodnota mincí poroste.

Mince je dodávána s číslovaným certifikátem.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...