Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks
Dodání do 5 dnů

Stříbrná mince Gustav Mahler proof Kód produktu: 10-00521

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
842
Cena v € (vč DPH 21 %)
33,29 €
Ověřeno zákazníky
Dostupné do 5 dnů : 4 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Typ
Ryzost
900/1000
Kvalita
Proof
Rok vydání
2010
Hrana
hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
31 mm
Tloušťka
2,35 mm
Balení
katalogová karta
Náklad
15 400 ks
Popis produktu

Gustav Mahler - proof

Dne 9. června 2010 vydává Česká národní banka do oběhu pamětní stříbrnou dvousetkorunu, jejímž tématem bude 150. výročí narození jednoho z nejvýznamnějších českých hudebních skladatelů, Gustava Mahlera. Dvousetkoruna je ražena ze slitiny obsahující 900 dílů stříbra a 100 dílů mědi a vydává se ve dvojím provedení, v běžném a špičkovém (proof), které se liší povrchovou úpravou a provedením hrany. U mincí špičkové kvality je pole mince vysoce leštěné a reliéf je matován, hrana je hladká s vlysem „ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA * Ag 0.900 * 13 g *“. Mince běžné kvality mají hranu vroubkovanou.

Průměr mince je 31 mm, hmotnost 13 g a síla je 2,35 mm. Stejně jako u každé ražby mincí jsou i u těchto mincí povoleny odchylky v průměru 0,1 mm a v síle 0,15 mm. V hmotnosti je povolena odchylka nahoru 0,26 g a v obsahu stříbra odchylka nahoru 1%.

Na lícní straně dvousetkoruny je na notovém papíře ztvárněn přepis části „Adagietto“ z Mahlerovy 5. symfonie. Pod notovým papírem je označení nominální hodnoty mince se zkratkou peněžní jednotky „200 Kč“ a značka České mincovny. Při levém okraji dvousetkoruny je název státu „ČESKÁ REPUBLIKA“. Autorkou lícní strany mince je slečna Miroslava Česlová. Její iniciály tvořené písmeny „ČM“ umístěnými nad sebou, jsou ztvárněny při pravém spodním okraji notového papíru.

Na rubové straně dvousetkoruny se nachází portrét Gustava Mahlera. Na okraji límečku portrétu je podpis hudebního skladatele, který tvoří text „GUSTAV MAHLER“. Letopočty výročí „1860 – 2010“ jsou umístěny přes límeček. Při spodním okraji dvousetkoruny pod letopočtem „1860“ jsou umístěny iniciály autora rubové strany dvousetkoruny, MgA. Josefa Oplištila, které jsou tvořeny spojenými písmeny „OJ“.

Ke každé minci se zdarma přikládá tzv. katalogová karta pohlednicového formátu, zhotovená na polokartónu světle růžové barvy barvy. Mince je vyobrazena stříbrně s plastickým reliéfem, technikou tzv. suché pečeti. Text je dvojjazyčný v češtině a angličtině. Karta pro obě provedení mince je společná.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...