Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Zlatá mince Legendy čs. hokeje František Pospíšil 1/4 oz proof 2018 Kód produktu: 10-01236

Cena (osvobozena od DPH)

Prodej

Cena v Kč
16 890
Cena v €
667,05 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Dostupné do 5 dnů : 3 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
25 WST
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
22 mm
Balení
papírová etuje
Náklad
200 ks
Popis produktu

Zlatá mince Legendy čs. hokeje František Pospíšil 1/4 oz proof 2018

Ve čtrnáctidílné sběratelské sérii zlatých mincí „Legendy čs. hokeje“ se představují vybraní hráči dvou velkých generací našeho ledního sportu. Nesmí mezi nimi chybět obránce František Pospíšil.

Psal se rok 1972 a blížící se mistrovství světa v ledním hokeji se mělo konat v Praze. Kanada ani Spojené státy americké se šampionátu z politických důvodů neúčastnily, a nejvážnějšího soka domácího mužstva tak představoval Sovětský svaz. Sověti opanovali předcházejících devět mistrovství a Čechoslováci měli stále v živé paměti jejich invazi z roku 1968. Utkání se proto stalo velmi osobním. „Ze začátku jsme měli z mistrovství dost velký vichr, zklamat doma by bylo velmi špatné,“ vzpomíná František Pospíšil, který se tehdy stal čerstvým kapitánem. Českoslovenští hokejisté ale pod jeho vedením nezklamali, přerušili rekordní sérii sovětských vítězství a stali se mistry světa – potřetí v dějinách, po dlouhých třiadvaceti letech. To však nebylo všechno. V průběhu šesti let se náš tým radoval z mistrovského titulu ještě dvakrát – v letech 1976 a 1977 – a vždy to byl právě František Pospíšil, který převzal pohár a jako první z týmu ho vítězoslavně zvedl nad hlavu.

Mince, která je dílem medailéra a pedagoga MgA. Josefa Oplištila, předkládá na reverzní straně charismatický portrét obránce doplněný jeho číslem 7. Text v opisu, který je zakomponován do dresu, uvádí: ČLEN SÍNĚ SLÁVY IIHF – MISTR SVĚTA 1972, 1976, 1977 – ČLEN SÍNĚ SLÁVY ČESKÉHO HOKEJE. Mince jsou vydávány pod zahraniční licencí státu Samoa, a jejich averzní strana proto obsahuje nezbytné atributy tohoto emitenta – státní znak, portrét a jméno panovnice Alžběty II., nominální hodnotu 25 DOLLARS (WST) a letopočet vydání 2018.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...