Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Drak štěstí 1/4 oz proof 2018 Kód produktu: 7-00942

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
8 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
27 mm
Balení
etuje
Náklad
20 000 ks
Popis produktu

Drak štěstí 2018 Ag Proof

Královská kanadská mincovna k roku 2018 vydává minci, která zachycuje bájné a legendami opředené stvoření – draka. Emise je zhotovena z ryzího stříbra 999,9/1000 Ag. Numismaty nejvyšší mincovní kvality proof často mívají hranu vroubkovanou, tato mince není výjimkou.

Drak je podle čínské mytologie velmi ušlechtilá bytost. Přináší štěstí, bohatství a slávu. V čínské kultuře se drak objevuje již několik tisíciletí. Bývá mu přiřazována nadpřirozená síla a neobvyklé schopnosti – dokáže léčit, přináší moudrost a poznání, představuje neobvyklou sílu a také císařovu moc.

Autorkou lícové strany mince je věhlasná Susanna Blunt, která vypracovala podobiznu královny Alžběty II. Toto její provedení se na kanadských mincích objevuje již od roku 2003. Narodila se v Číně bohatému anglickému bankéři, následně studovala na nejprestižnějších univerzitách po celém světě. Její talent objevila i Yoko Ono, která se Susannou Blunt navázala spolupráci. Proslula zejména technikou Trompe l'oeil, což je velmi náročná metoda iluzivní tvorby, kdy výsledná díla působí realistickým trojrozměrným dojmem.

Rubová strana mince zachycuje typický symbol asijské kultury, draka. Na okraji je také uvedena nominální hodnota 8 dollars, země emitenta Canada a rok ražby 2018. Nechybí ani iniciála umělce, který vypracoval tuto dračí podobiznu. Byl jím Simon Ng. Lícová strana vyobrazuje královnu Alžbětu II., dále tu čteme nápis D. G. Regina a jméno královny.

Mince zajisté nadchne nejen příznivce východní kultury a mystiky, ale také sběratele drahých kovů. Produkt je uložen ve tmavé etuji. Mincovna se rozhodla, že nevydá více než 20 000 kusů pro celý svět.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...