Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Megafauna Diprotodon 1 oz proof kolor 2014 Kód produktu: 06000360

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2014
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
40.6 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
6 500 ks
Téma
Popis produktu

Australská megafauna - Diprotodon 2014 1 Oz Ag Proof - barvená

Krásná barvená mince s impozantním vyobrazením prehistorického živočicha vyražená do čistého stříbra v nejvyšší kvalitě proof! Hmotnost mince je 31,1 g a je vyrobena z ryzího stříbra (24 karátů). Tento sběratelský kousek je nejen vhodným investičním artiklem, ale i uzákoněným australským platidlem.

Diprotodon byl největší dosud známý vačnatec, který žil v Austrálii a vyhynul asi před 40 000 lety. Byl příbuzný vombatům, ale velikostí a způsobem života připomínal spíše hrochy nebo nosorožce. Samci dorůstali výšky dva metry, délky přes tři metry a vážili až tři tuny. Samice byly znatelně menší. Jméno „diprotodon“ znamená řecky „dva přední zuby“. Získal je pro zvětšené řezáky, jimiž ožíral stromovou kůru. Měl také silné drápy, kterými vyhrabával kořínky.

Mince je navržena světoznámým umělcem a malířem Peterem Truslerem. Narodil se roku 1954 a svůj život zasvětil kresbám divoké přírody a prehistorické krajiny s pradávnými tvory. Jeho umělecká tvorba zahrnuje také několik knižních publikací zaměřených na téma dávné minulosti naší planety.

Na lícové straně mince je podobizna Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Dále je uvedena nominální hodnota "1 DOLLAR" a název emitující země "AUSTRALIA". Rubová strana zobrazuje majestátního diprotodona. Za ním se barevně rýsuje prehistorická krajina. Iniciála „P“ je tradičním znakem mincovny The Perth Mint. V dolní části mince je vyražen údaj o hmotnosti a ryzosti mince „1 Oz 999 SILVER“.

Mince je dodávána ve stylové etuji a s číslovaným certifikátem pravosti. Jedná se o jednu z emisí kolekce, která obsahuje celkem pět mincí s prehistorickou tématikou. Pokud si chcete ozdobit svoji sbírku cenných kovů nebo obdarovat své přátele něčím originálním, pak je mince určená právě pro vás.

Megafauna - balení



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...