Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Nesmrtelné ikony karibu a javorový list 1 oz proof 2018 Kód produktu: 7-00949

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.9/1000
Nominální hodnota
25 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
34 mm
Balení
etuje
Náklad
7 500 ks
Téma
Popis produktu

Karibu a javorový list, nesmrtelné symboly Kanady

Zajímavá stříbrná mince vydaná kanadskou mincovnou The Royal Canadian Mint. Emise je ražená v nejvyšší kvalitě proof a do ryzího stříbra o ryzosti 999/1000 Ag . Atraktivitu mince také zvyšuje fakt, že její okraj je zdobený zlatem. Byla uplatněna metoda piedfort (dvojnásobná tloušťka mince, než je obvyklé u mincí stejného průměru)

Autorkou lícové strany mince je věhlasná Susanna Blunt, která vypracovala podobiznu královny Alžběty II. Toto její provedení se na kanadských mincích objevuje již od roku 2003. Narodila se v Číně bohatému anglickému bankéři, následně studovala na nejprestižnějších univerzitách po celém světě. Její talent objevila i Yoko Ono, která se Susannou Blunt navázala spolupráci. Proslula zejména technikou Trompe l'oeil, což je velmi náročná metoda iluzivní tvorby, kdy výsledná díla působí realistickým trojrozměrným dojmem.

Typickým symbolem Kanady, který je zachycen na této minci je sob polární, který bývá s Severní Americe označován pojmem karibu, je přežvýkavec z čeledi jelenovitých. Sob dorůstá výšky v klínku asi jednoho metru, délka těla může být téměř dvoumetrová. Pohyb v bahně nebo na sněhu mu umožňují tzv. paznehty, díky kterým snižuje tlak na povrch, po kterém běží.

Javorový list je právem typickým kanadským symbolem, protože ze třinácti známých druhů javorů jich právě deset pochází z Kanady. Tamější úřady však označily tento strom jako oficiální národní symbol až v roce 1996. Je přitom zajímavé, že Royal Canadian Mint začala mince s tímto motivem razit již mnohem dříve!

Na lícové straně je vyobrazena podobizna Jejího Veličenstva Alžběty II. Na okraji mince jsou vyraženy nápisy D. G. REGINA (z boží vůle královna) a ELIZABETH II. Rubová strana zachycuje oba velké kanadské symboly – soba polárního a javorový list. Povrch mince je selektivně pozlacen. Číst zde můžeme i název země emitenta, nominální hodnotu a rok ražby.

Mince je dodávána v klasické prezenční etuji. Mince zajisté nejen milovníky Kanady a divoké přírody, ale také sběratele investičních kovů. Náklad této emise je 7 500 ks pro celý svět.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...