Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Drak a Fénix ve tvaru osmičky 2 oz antique finish 2020 Kód produktu: 7-01492

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.9
Nominální hodnota
2 AUD
Rok vydání
2020
Hmotnost (g)
Hmotnost
Rozměr
40.70 x 70.00 mm
Tloušťka
4,94 mm
Balení
akrtylová krabička
Náklad
3 888 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Drak a Fénix ve tvaru osmičky 2 oz antique finish 2020

V roce 2020 emitovala mincovna v Perthu velmi originální stříbrnou dvouuncovou minci. Svým tvarem totiž napodobuje číslici 8. Navíc je mince oficiálně uznávaná jako legální platidlo v Austrálii, podléhá totiž zákonu a měně z roku 1965. Aby mince získala starobylou podobu, byla uplatněna metoda antique finish.

V čínské kultuře je drak uctíván jako božské stvoření a mocný symbol síly a bohatství. Fénix je nesmrtelný pták, jehož vzácný vzhled předpovídá harmonii a mír. Ve feng shui jsou tato mýtická stvoření považována za dokonalá vzájemná spojení, která představují „jin“ a „jang“ v čínské filozofii přirozené rovnováhy a vzájemné závislosti. Mince je tvarována jako číslo osm na počest nejšťastnějšího čínského čísla.

Lícová strana mince zachycuje veškeré náležitosti australského platidla – nechybí vyobrazení královny Alžběty II., která je oficiální hlavou Austrálie. Autorem profilu je mezinárodně uznávaný rytec Ian Rank-Broadley. Stejně tak je na líci uvedené i jméno Jejího Veličenstva Elizabeth II. Nechybí ani zmínka o hmotnosti 2 Oz, materiálu Ag (stříbro), ryzosti 999/1000 a roku ražby 2020. Rubová strana nám zachycuje draka a Fénixe a iniciálu P, která je typickým znakem mincovny v Perthu.

Mince je dodávaná v průhledné vitrínce, která umožňuje její vystavení. Vše je zabaleno do bohatě ilustrovaného obalu. K produktu je také dodáván certifikát pravosti. A nakonec i náklad mince je značně symbolický – mincovna totiž těchto mincí vydala přesně 3 888 pro celý svět!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...