Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Tilikva obrovská 1 oz proof 2015 Kód produktu: 06000840

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2015
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
40.6 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
5 000 ks
Téma
Popis produktu

Tilikva obrovská 2015 1 Oz Ag Proof

Pěkná jednouncová barevná mince vyrobená prestižní australskou mincovnou The Perth Mint. Hmotnost mince je 31,1 g, je vyrobena z ryzího stříbra (24 karátů) a v nejvyšší kvalitě proof. Tento sběratelský kousek, který je také legálním platidlem ve státě Tuvalu, je třetí emisí setu The Remarkable Reptiles (Pozoruhodní plazi), který vyobrazuje nejzajímavější zástupce této parafyletické skupiny živočichů, kteří se stali neodmyslitelnou součástí australské fauny.

Tilikva obrovská je nejen typickým australským plazem, ale také hojně chovaným živočichem v teráriích po celém světě. Nejnápadnějším znakem tohoto zvláštního tvora je modrý jazyk a nápadně pomalá chůze. Jeho přirozeným teritoriem výskytu je oblast na východě Austrálie a přilehlé ostrovy. Nejraději se tyto ještěrky živí nejrůznějším hmyzem nebo šneky.

Na lícové straně mince je podobizna Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Dále je uvedena nominální hodnota "1 DOLLAR", údaj o ryzosti, rok emise a název emitující země "TUVALU". Rubová strana zobrazuje tilikvu obrovskou v úchvatném barevném provedení se zvýrazněným modrým jazykem. Na okraji mince si všimněte anglického označení tilikvy obrovské Blue Tongue Lizard.

Mince je dodávána v elegantní dřevěné etuji a s číslovaným certifikátem pravosti. Náklad této emise je 5 000 ks pro celý svět. Jedná se nejen o investiční artikl, ale také o vhodný dárek pro vaše přátele a příbuzné.

0-australias-remarkable-reptiles-blue-tongue-lizard-2015-1oz-silver-proof-coin-shipper


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...