Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlatá mince První obyvatelé Kanady 1/2 oz proof 2018 Kód produktu: 6-00946

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
200 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
29 mm
Balení
etuje + certifikát pravosti
Náklad
1 000 ks
Téma
Popis produktu

První obyvatelé na území dnešní Kanady

Mincovna v Kanadě vydala v roce 2018 novou minci, která vzdává hold prvním obyvatelům, kteří osídlili oblast dnešní Kanady. Mince byla vyrobena z ryzího zlata 999,9/1000 Au a v nejvyšší mincovní kvalitě proof. Hmotnost emise se rovná polovině jedné trojské unce.

Mezi první obyvatele Kanady můžeme zařadit zejména Inuity. Označení Eskymák se příliš neujalo kvůli nepříznivým konotacím, které slovo vyvolává. Pro tyto obyvatele byl typický zejména velmi sofistikovaný duchovní život, specifická architektura a svérázný životní styl. Příchod Evropanů do Severní Ameriky ale znamenal mísení kultur, asimilaci a sžití se s novými kolonisty, čímž prastaré tradice pomalu, ale jistě, braly za své.

Rubová strana mince zachycuje výjev z vesnice prvních obyvatel Severní Ameriky. Vidíme lovce, který je nadšeně vítán svými vesničany. Nechybí ani rok ražby 2018, název emitující země Canada a nominální hodnota. Lícová strana klasicky vyobrazuje královnu Alžbětu II. Jedná se o mistrovské dílo Susanny Blunt. Uvedeno je i jméno královny a nápis D. G. Regina, který je pro kanadské mince typický.

Autorkou lícové strany mince je věhlasná Susanna Blunt, která vypracovala podobiznu královny Alžběty II. Toto její provedení se na kanadských mincích objevuje již od roku 2003. Narodila se v Číně bohatému anglickému bankéři, následně studovala na nejprestižnějších univerzitách po celém světě. Její talent objevila i Yoko Ono, která se Susannou Blunt navázala spolupráci. Proslula zejména technikou Trompe l'oeil, což je velmi náročná metoda iluzivní tvorby, kdy výsledná díla působí realistickým trojrozměrným dojmem.

Mince je dodávána v etuji, která Vám umožní si minci pečlivě uschovat nebo vystavit. Zajisté se stane nejen zajímavým doplňkem, ale také sběratelským kouskem, který budete moci rozšířit o další drahocenné předměty. Mincovna se rozhodla, že nevydá více než 1 000 ks pro celý svět.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...