Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Garance výkupu
Vyprodáno

Stříbrná mince Noemova archa 5 oz Kód produktu: 06001310

Cena

Aktualizováno: 28.3.2024 15:30:01
Upozorněte mě!

Výkup Více informací o výkupu »

Cena bez DPH v Kč (21 %)
3 769
Cena bez DPH v € (21 %)
148,8
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Kvalita
b.k.
Rok vydání
2016
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
60.1 mm
Balení
plastová kapsle
Popis produktu

Noemova archa 5 Oz

"I řekl Bůh Noemu: "Rozhodl jsem se skoncovat se vším tvorstvem, neboť země je plná lidského násilí. Zahladím je i se zemí. Udělej si archu z goferového dřeva… Hle, já uvedu potopu, vody na zemi, a zahladím tak zpod nebe všechno tvorstvo, v němž je duch života."

GENESIS 6, 13-17

NoeZnámý biblický příběh o Noemově arše inspiroval arménskou banku a německou mincovnu LEV (Leipziger Edelmetall Verarbeitung) k vydání stříbrné investiční mince o hmotnosti 5 Oz a ryzosti 999/1000 Ag. Autorem emise se stal uznávaný arménský umělec Eduard Kurghinyan. Tyto stříbrné mince jsou také považovány za legální arménské platidlo!

Noemova archa se stala jedním ze symbolů biblických příběhů. Dodnes tato legenda, opředená mýty, budí vášnivé debaty. Noe měl totiž zachránit život na Zemi před potopou. Do své archy, která je zpravidla vnímána jako třípatrová loď, umístil od každého živočišného druhu samce i samici. Obdobně převezl i všechny rostliny. Sedm lidských postav zase mělo zajistit naši existenci. Noe nakonec se svojí archou přistál u hory Ararat. 

Na lícové straně mince je zachycen státní znak Arménie. Jako štítonoši vystupují orlice a lev, zvířata, která mají v Arménii dlouhou tradici. Symbolizují ducha, sílu a moc. Dále tuto stranu mince zdobí anglický i arménský název označující Arménskou republiku. Je zde zachycena i nominální hodnota – 1 000 dramů.

Rubová strana mince vykresluje ikonické přistání Noemovy archy u hory Ararat, jež je vzdálena jen několik kilometrů od Arménie. V popředí se nachází letící holubice s olivovou větvičkou v zobáku, která symbolizovala konec potopy. Celý výjev lemuje opět nápis v angličtině i arménštině.

Tato stříbrná mince, která se těší vysoké oblibě již od roku 2012, si našla zalíbení u sběratelů drahých kovů. Jedná se tedy nejen o investiční minci, ale také o lákavý sběratelský kousek, který nikdy neztratí svoji uměleckou ani finanční hodnotu. Emise je dodávaná v ochranné kapsli.


Graf vývoje prodejní ceny produktu v Kč

* do grafů jsou zapisovány ceny platné v 17.00
** do grafu za posledních 24 hod. jsou ceny zapisovány každých 5 minut

Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...