Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks Novinka Garance výkupu
Ihned k dodání

Zlatá mince Los 1 Oz BU 2019 Kód produktu: 2-01219

Cena (osvobozena od DPH)

Aktualizováno: 28.3.2024 19:20:02

Prodej

Cena v Kč
64 739
Cena v €
2 556 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 3 ks
Dostupné do 5 dnů : 1 ks

Výkup Více informací o výkupu »

Cena v Kč
53 733
Cena v €
2 122
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.99
Nominální hodnota
200 CAD
Kvalita
Rok vydání
2019
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
30 mm
Téma
Popis produktu

Zlatá mince Los 1 Oz BU 2019

Kanadská investiční zlatá mince Los je oficiální investiční zlatá mince Kanady. Mince je vyrobena z ryzího 24 karátového zlata o nejvyšší možné výjimečné ryzosti, a to 5 devítek (999,99/1000). Jedná se tak o nejvyšší ryzost investiční zlaté mince na trhu. Hmotnost mince je jedna unce (31,11 gramů).

Los je jedno z nejpopulárnějších zvířat Kanady a je vyobrazován jak na erbech kanadských provincií tak i třeba jako sportovní maskot. Žije v lesích po celé Kanadě - od aljašské hranice až po Newfoundland a Labrador - tento "jemný obr" je známý hlavně svým bezstarostným charakterem. Toto zároveň se svým odhodláním činí los dokonalým představitelem ducha kanadské divočiny a lidí, kteří zde žijí!

Mince má nominální hodnotu 200 kanadských dolarů a je legálním platidlem na území Kanady. Takto vysoká nominální hodnota dělá z této zlaté investiční mince nejcennější legální platidlo o hmotnosti 1 unce, které je zároveň fyzickým zlatem.

Los je šestá mince z velkolepé série „Volání divočiny“ (Call of the Wild) . V roce 2014 byla vydána první mince, a to "Vyjící Vlk". V roce 2015 jsme mohli investovat do druhé mince ze série, a to do mince "Vrčící Puma". Rok 2016 byl ve znamení "Řvoucí Grizzly". "Řvoucí sob" následoval v roce 2017. A v loňském roce to byl "Zlatý orel". Všechny mince ze série mají společné téma „Volání divočiny“.

Na líci mince najdeme podobiznu královny Elizabeth II., kterou vypracovala Sussanna Blunt. Podobizna je doplněna textem „Elizabeth II, 200 Dollars, 2019“.

Na rubové straně mince je detailně propracová hlavu řvoucího lasa s vlnami v pozadí.  Po obvodu mince jsou uvedeny nápisy "Canada", dále ryzost "Fine Gold 99999" a také velikost mince "1 Oz Pur". V poli mince je vygravírovaný malý javorový list v jehož středu je číslice "19", označující rok vydání mince.

Čím je mince zajímavá a unikátní?

Mince není unikátní jen svým designem, ale i svým vydáním. K této investiční zlaté minci je netradičně (u investičních mincí) vydáván i certifikát. Mince je společně s certifikátem zatavena v ochranném plastu ve tvaru kreditní karty. Na tomto certifikátu jsou uvedeny parametry mince (hmotnost, ryzost), název a logo výrobce, datum emise a podpis jednoho z šéfů mincovny.

Ryzost mince je 99.999 %, což je nejvyšší ryzost jakou obecně přijímané a uznávané zlaté mince mají. Mince má omezený náklad a celkové počty vyražených mincí budou zveřejněny až na konci roku 2019, kdy skončí prodej. Možnost minci zakoupit tak budou potenciální zájemci mít pouze po celý rok 2019. Po vyprodání emise lze očekávat zvyšování ceny této mince na sekundárním trhu, které bude vyšší než prostý nárůst ceny zlata.

 


Graf vývoje prodejní ceny produktu v Kč

* do grafů jsou zapisovány ceny platné v 17.00
** do grafu za posledních 24 hod. jsou ceny zapisovány každých 5 minut

Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...