Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz


Vážení klienti,


dovolujeme si Vám předložit zamyšlení nad aktuálním vývojem cen zlata, nad chováním trhů obecně i nad lidskou psychikou a lidskými emocemi, které jsou výrazným hybatelem na trzích. Pochopte emoce ostatních a využijte je ve svůj prospěch!


Následující řádky jsou spíše o investorech obchodujících („papírové“) zlato na burzách, ale jsou dobrým zamyšlením i pro investory do fyzického kovu. Dobrým zamyšlením, hlavně z psychologického hlediska.


Ceny fyzického zlata se odvíjejí od cen burzovních, a tak při výprodeji na burze se toto hned a přímo promítá i do cen fyzické komodity. Na trhu s fyzickým zlatem však převládají kupující. Kupující, kteří své zlato kupují s dlouhodobým investičním horizontem a na rozdíl od burzovních spekulantů (toto slovo nepovažujme za hanlivé) mají své zlato plně zaplaceno.


Burzovní spekulanti obchodující velmi často zlato za vypůjčené peníze od brokera nebo na velkou páku, jsou při nepříznivém cenovém vývoji pod přímým tlakem nuceni své pozice likvidovat a realizovat tak ztrátu. Investoři do fyzického kovu však své zlato mohou podržet libovolně dlouho.



Čtěte prosím…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Zlato je nyní nejvíce nenáviděným trhem na světě. Poté co v první polovině roku 2013 došlo k jeho prudkému a dlouhému propadu, nechali ho investoři být jako mrtvé. Dokonce většina dřívějších odpůrců opuštění trhu, která měla obrovské zisky z trhu se zlatem v letech 2001 - 2011, trh rychle opustila a zachovali se jako pštrosi. To je hrozná chyba, protože nejlepší čas pro nákup je ten, když je sektor na dně a všemi nenáviděný. Je to nejlepší příležitost předtím, než se trh obrátí a začne stoupat.


Pštrosi jsou králové mezi ptáky, majestátní zvířata 9 stop vysoká a vážící až 145 Kg! Zvládnou běžet rychlostí až 40 mil za hodinu a jejich kopnutí může být smrtící i pro člověka. Ano a mají metaforickou pověst schování hlavy do písku, pokud jsou v ohrožení. Není to pravda, ale je to užitečné.


Investoři inklinují k chování pštrosů, pokud je trh na poklesu. Padající ceny je odradí a ztratí odvahu, a to vede do klesající spirály, která končí depresí. Dojde tak k jejich stažení a následnému příslovečnému strkání hlavy do země. Namísto setrvání na trhu, aby mohli moudře levně nakoupit, vykašlou se úplně na svojí šanci znásobit své bohatství.


Zlato je dnes ve stejné pozici, topící se v apatii a antipatii. Většina investorů zapomněla, že vůbec nějaké zlato existuje a jejich menšina nabyla přesvědčení, že už nikdy nebude do zlata investovat. Tento převládající pohled je neuvěřitelně hloupý. Tak jako všechny trhy zažívá i trh se zlatem příliv a odliv. Extrémně nízký bod medvědího cyklu* je nejlepší čas na nákup!


*Medvědí (Bear) burzovní výraz pro trh s klesajícími cenami

  Býčí (Bull) burzovní výraz pro trh s rostoucími cenami


Jedinou cestou pro úspěšné investování a znásobení osobního bohatství je nakoupit, když jsou ceny nízko a prodat, když jsou ceny vysoko. A kdy je lepší nakoupit, než když je trh zanechán radikálně podhodnocený?


Nakoupit levně při výprodeji vyžaduje mít odvahu, když ostatní mají strach. Vyžaduje to jít proti převládajícímu směru investování. Pokud Vám chybí odvaha nakupovat v době, kdy to dělá pouze málo lidí, budete navždy předurčeni k nákupu za vysoké ceny v době, kdy kupují všichni a kdy jsou ceny vysoko. To je nejlepším receptem pro neúspěch.


Zlato přineslo moudrým investorům, kteří šli proti proudu v letech 2001 - 2011 velké bohatství. A zlato se znovu určitě zvedne z hloubky, ve které je dnes, protože to je cyklus, který je všude jinde na trzích.


Tyto cykly jsou zřejmé, lehce viditelné a pochopitelné. Ale stejně jako všechny znalosti, znají je pouze ti, kteří je hledají. Pokud studujete trhy, tak s růstem Vašeho porozumění rostou i zisky. Pošetilí pštrosí investoři však schovávají své hlavy do písku a proto nikdy nebudou mít zisk ani nepochopí chování trhů. Lidé, kteří neusilují po poznání, se stávají hloupějšími.


Extrémní strach a zoufalství není doba pro kapitulaci a chování se jako pštrosi, ale je to nejlepší doba pro levný nákup! K nejlepším nákupům může dojít jen tehdy, když „krev teče ulicemi“ a když je každý na smrt vystrašený. To určitým způsobem popisuje i vývoj trhu zlata na konci roku 2008. I v té době zlato prošlo masivním medvědím cyklem a bylo výrazně podceněno.


Jeden z charakteristických znaků medvědích časů je velká iracionalita chování drtivé části investorů. Ti se chytnou stáda stejně smýšlejících medvědích investorů a odmítnou používat své mozky. Oproti tomu používají svá srdce a emoce, a to vede k hrozným rozhodnutím na finančních trzích a z toho pramenícím ztrátám. Nechají svým zoufalstvím potlačit racionální uvažování. Uvěří, že současný vývoj bude pokračovat navždy.


A to je opravdu hloupé uvažování! Trhy jsou neustále cyklické, stoupající a klesající. Takže pokud uslyšíte, že se všichni shodují, že se budou pohybovat v jednom směru navždy, budete vědět, že masivní obrat v trendu je na spadnutí.


Mezi panikou na trzích ke konci roku 2008 a následnému nárůstu ke konci roku 2011, zlato  vystřelilo o 160% výše. Investoři, kteří ovládli svůj strach a nakoupili v této době, na tom vydělali, zatímco pštrosové propásli zisk. Vždy po extrémním výprodeji dochází k obratu na trhu a dosahování nových výšin.


V dobách extrémního medvědího trhu se investoři snaží racionalizovat své iracionální myšlenky a kroky. Vyhledávají výmluvy proto, aby se cítili chytří a věřili populárnímu převažujícímu názoru o prodeji dokud je čas. Toto je opět symptomem špatného pštrosího přístupu k investicím. Investoři jednoduše „schovají hlavy do písku“ a odmítnou být moudří. Předpokládají, že trhy budou pořád padat a že ceny na trhu jsou vždy racionální reflexí reality. Nic není dál od pravdy. Emoce jsou tvůrcem neudržitelných cenových anomálií.


Může být unikátní hodnota zlata, které se těší oblibě investorů po tisíce let, vymazána jedním neobvyklým obdobím? V žádném případě! Nelze pochybovat, že poptávka po zlatě se vrátí opět do svých původních hodnot, protože cykluje stejně jako všechno na trzích. Po takovémto extrémním propadu mimo zájem se investice do zlata brzy vrátí a budou výrazně upřednostňovány.


Nelze ani pochybovat, že anomálie roku 2013 na trzích zlata se brzy vrátí do normálu. Kapitál se vrátí zpět a poptávka bude mnohem větší, aby odrážela realitu. Jedinou otázkou je, jestli máte odvahu pro učinění této vysoce pravděpodobné sázky, která je nutná pro zvýšení hodnoty Vašeho majetku.


Jít proti proudu je nesmírně těžké. Je to boj proti vlastní lidské přirozenosti. I když jsme byli děti, cítili jste hlubokou emociální potřebu být přijímáni vrstevníky. Nechtěli jsme vyčnívat z davu. Celý život se učíme myslet skupinově, přiřadit své myšlení jiným. Většina investorů proto jednoduše reflektuje převládající zájem o něco populárního, aby se cítili přijímáni.


Chamtiví neinformovaní a bezmyšlenkovití investoři nakupují po dlouhém období růstu trhu, když jsou ceny velmi vysoko. Nakupují tak v nejhorším čase pro nákup a nejlepším pro prodej. Jsou poté vystrašení, když jsou trhy nízko po dlouhém období výprodejů a kdy je nejhorší čas pro prodej a nejlepší čas pro nákup. Je nemožné nakupovat nízko a prodávat vysoko pokud jdete s davem a chcete být populární a přijímaný. Jediným způsobem jak zbohatnout na trhu je stát se černou ovcí a jít proti proudu.


Pošetilí pštrosí investoři, kteří vypnou své mozky a schovají své hlavy do písku, nemají šanci a nikdy nebudou na trhu úspěšní. Oni nakoupí vysoko a prodají nízko a ztratí tak vše nebo alespoň velkou část svého kapitálu.


Ale jedině ti jedinci, kteří jsou dostatečně psychicky odolní pro to, aby bojovali s davem a nakupovali nízko, toho využijí a vydělají. Pošetilí pštrosí investoři „schovávající své hlavy do písku“ a odmítající být chytrými, to nikdy neokusí. Nikdy nebudou mít zájem o zlato, dokud radikálně nevzroste. Teprve poté přijdou a budou nakupovat, ale to už bude příliš pozdě.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


Toto je naše trochu obšírnější odpověď na časté dotazy našich zákazníků, investorů do zlata, zda by nebylo lepší při současném negativním vývoji cen zlata toto raději prodat.


Ač v posledních 12 měsících neprochází zlato příliš radostným cenovým vývojem, jsme přesvědčeni, že investice do zlata je stále v dlouhodobém horizontu zajímavou volbou a současná deprese v tomto sektoru je naopak skvělou nákupní příležitostí.


Využijte současných velmi zajímavých cen zlata a posilněte své zlaté portfolio. Vyberte si některé z námi prodávaných produktů. Tyto produkty nyní můžete zakoupit za mimořádně atraktivní ceny. Nyní je veškeré zboží skladem a (jak je tomu u nás zvykem) ihned k dodání.


Objednejte on-line s okamžitou fixací ceny a využijte některý z námi nabízených způsobů odběru. Rádi Vás uvítáme v naší pražské nebo náchodské provozovně, kde při dodržení zákonem daných limitů, může prodej proběhnout anonymně.


Zlato pro své jedinečné vlastnosti má důvod být nedílnou součástí Vašeho portfolia. Nebo znáte jinou legální investici, která Vám umožní v malém objemu přechovávat velkou hodnotu, je velmi likvidní, snadno přemístitelná bez jakékoli kontroly úřadů a k tomu ještě může být její vlastnictví naprosto anonymní?


Máte-li jakékoli dotazy, neváhejte nás kontaktovat.


Jan Háze


STEP Finance, a.s.
Václavická 1214
547 01  Náchod
info@investicni-zlato.eu
www.investicni-zlato.eu



Maximální bezpečí Vašich transakcí

Jelikož se snažíme o maximální bezpečí veškerých Vašich transakcí, zabezpečili jsme celý náš webový nákupní portál nejdůvěryhodnějším SSL certifikátem od společnosti GeoTrust. Internetové prohlížeče uživatele informují o zabezpečení výraznou zelenou barvou adresního řádku s informací o společnosti, pro kterou je SSL certifikát vystaven. Váš pohyb na našich webových stránkách tak nemůže být odposloucháván jakoukoli třetí osobou. Tento způsob zabezpečení máme jako jediná firma v ČR obchodující s investičním zlatem a je srovnatelný se zabezpečením internetových transakcí, které používají bankovní domy.


zelený řádek



Rekordní obrat

Díky neustále vzrůstajícímu zájmu zákazníků o naše služby jsme v současné době největším maloobchodním prodejcem investičního zlata v ČR a SR. V roce 2013 očekáváme rekordní obrat přesahující 1 miliardu korun.


obrat


Proč nakoupit u nás? Co Vám jinde nenabídnou?
- nejlepší ceny drahých kovů v ČR a SR
- nejlepší poměr cen prodej - výkup
- zboží skladem
- okamžitá fixace cen
- jistota výkupu - peníze ihned
- skvělé reference





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...