Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vážení klienti,


v poslední době se na nás obrací řada našich zákazníků investorů. Zajímá je především náš názor na současný vývoj na trhu s drahými kovy. Dovolujeme si Vám tímto sdělit několik našich postřehů.


Zlato v poslední době velmi trpí, nemůže vzrůst ani při agresivním tištění nových peněz centrálními bankami celého světa. I přes velmi optimistické základy nyní uvízlo v bahně a vybírá si silnou psychologickou daň na investorech do zlata. Investoři jsou podrážděni a znechuceni poté, co sledují žlutý kov jak mnoho měsíců nevysvětlitelně živoří.


Smrtelným nepřítelem úspěšné investice jsou však emoce. Chamtivost svádí investory k nákupu při silně rostoucích cenách, zatímco strach je děsí a žene do prodeje při výrazných poklesech cen. To je samozřejmě přesný opak nákupu za nízké ceny a prodeje za ceny vysoké, což je nutným předpokladem ke znásobení bohatství.


Jako lidé máme přirozenou tendenci k extrapolaci současného stavu na neomezeně dlouhou dobu. Když se cítíme skvěle, máme pocit, že se nikdy už nic nepokazí. Když věci nevycházejí podle našich představ, myslíme si, že už se do pořádku nikdy nedají. To se v plné míře promítá i do našeho vnímání trhů. Investoři předpokládají, že dnešní podmínky budou přetrvávat navždy. Především však musíme sledovat trhy s nadhledem a s dlouhodobým výhledem. Tento nadhled a dlouhodobý kontext nám pomůže rychle rozptýlit aktuální obavy.


Podívejme se na poslední výraznou korekci zlata v roce 2008. I během této korekce měli  investoři silné obavy o další udržitelný růst a mnozí své pozice uzavírali ve strachu z dalšího poklesu. Investoři, kteří si zachovali chladnou hlavu a své pozice udrželi nebo dokonce posílili, byli v následujících letech odměněni skvělými zisky.


vývoj ceny zlata



Z dnešního pohledu je korekce z roku 2008 pouhým malým zaváháním na rostoucím trhu. Jsme přesvědčeni, že současný cenový pokles bude ve zpětném pohledu několika málo let také pouhým drobným zaváháním na nadále rostoucím zlatém trhu. Nabídka zlata je omezená a poptávka po fyzickém zlatě je v současné době velmi silná.


Každá korekce a následná konsolidace cen na daných úrovních je pro další možný růst cen velmi zdravá. Je velmi pravděpodobné, že po dlouhé a výrazné korekci přijde další, silný a dlouholetý růst. Je jen otázkou, kdy k tomuto obratu na trhu dojde a co bude katalyzátorem dalšího růstu. Může to být zvrat na americkém akciovém trhu, problémy v Evropě či ještě úplně jiný aspekt.


Přejeme Vám hodně štěstí při Vašich investicích do drahých kovů.


Jan Háze
Investiční-zlato.eu






Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...