Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Ztratilo zlato svůj lesk?

Na tuto otázku můžeme odpovědět, že ano i ne. Pro klienty, kteří nakupovali zlato s vidinou rychlých kurzových zisků a předpokladem prodeje zlata s výrazným zhodnocením po několika málo měsících, může současná dlouhotrvající korekce být do jisté míry zklamáním a v jejich očích zlato skutečně mohlo ztratit svou záři.

Pro klienty, kteří zlato kupovali z důvodu uchování hodnoty majetku do budoucna, je současná korekce dobrou příležitostí k navýšení svých pozic v tomto slunečním kovu. Moudří investoři využívají současných dočasně příznivých cen k navýšení svých zlatých zásob. Využívají situace, kdy mnoho investorů na burzách ve snaze zamezit dalším ztrátám, své zlaté pozice likviduje, a tím snižuje cenu zlata.

K likvidaci svých zlatých pozic jsou investoři přesvědčováni mnohdy stejnými analytiky, kteří ještě v září 2011 v době závratného růstu cen zlata a davové mánie věštili překonání ceny 2 000 USD za trojskou unci v horizontu několika málo týdnů. Stejně jako se většina mýlila v září 2011, tak se pravděpodobně většina mýlí i dnes.

Ač jsme nyní často mediálně masírováni „přesvědčivými“ argumenty pro další pokles cen zlata a nálada na trhu je velmi pesimistická, bývá právě takováto situace ideálním okamžikem pro vstup do pozice. Pokud všichni, kteří své zlaté pozice chtěli prodat, tyto své pozice skutečně zlikvidují a nebude nikdo další kdo by chtěl prodávat, zůstanou na trhu už jen samí kupující a zlato bude mít cestu otevřenu k dalším ziskům.

Nezbytným předpokladem k zachování či zvýšení hodnoty majetku je nakupovat levně a prodávat draho. Nakupovat za ceny nízké a prodávat za ceny vysoké. Nakupovat, když nikdo jiný nakupovat nechce a prodávat, když se všichni do nákupů ženou. Tato strategie je psychicky velmi náročná, ale jediná možná k dosažení nadprůměrných výnosů.

I když se nyní burzovní ceny zlata propadají, poptávka po fyzickém zlatu zůstává i nadále silná. Klientů prodávajících fyzické zlato je velmi málo. Jsme svědky velmi zvláštní situace, kdy na burze převažují prodejci a na trhu fyzického zlata mnohonásobně převažují kupující.

Jsme přesvědčeni, že investice do fyzického zlata je pro investory z dlouhodobého hlediska stále velmi zajímavá a zcela určitě je mnohem bezpečnější než držet hotovost (termínované vklady, spořící účty, penzijní připojištění, dluhopisy apod.). Na špatné kondici světové ekonomiky se nic nezměnilo. Ohromné tištění ničím nepodložených měn stále pokračuje a riziko budoucího náhlého kolapsu těchto měn vidíme stále více reálné.

Věříme, že tak jako po tisíciletí bude i nadále zlato sloužit jako bezpečný uchovatel hodnoty do budoucna. Na této skutečnosti nic nezmění ani dočasný pokles jeho ceny.

Jan Háze

STEP Finance, a.s.
Bolzanova 1615/1
110 00  Praha 1
info@investicni-zlato.eu
www.investicni-zlato.eu





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...