Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vážení klienti,

 

máme za sebou jeden z nejhektičtějších týdnů na trhu se zlatem. Byli jsme svědky skutečně nevídaného oslabení zlata o 10% v neuvěřitelně krátké době 2 dnů. Můžeme spekulovat, co bylo příčinou takto výrazného a nečekaného propadu. Hovoří se o strachu z nuceného prodeje kyperských zlatých rezerv a případného nuceného prodeje zlatých rezerv dalších, ekonomickou krizí zmítaných, států.

 

Kyperské zlaté rezervy však nejsou nijak významné a jejich objemy jsou v řádu jednotek tun. Dle odhadů se jedná přibližně o 9 tun zlatých cihel. To je pro trh se zlatem natolik malý objem, který by jen těžko mohl způsobit výraznější propad cen. Přesto mohl být příčinou mírného oslabování cen v předchozích 2 týdnech.

 

K výraznějšímu propadu došlo především v odpoledních hodinách v pátek 12.04.2013 a s plnou silou propad pokračoval i v pondělí 15.04.2013. Mluví se o výprodejích na burzách, které byly nastartovány propadem pod důležité technické úrovně. V tomto  okamžiku byly spuštěny automatické prodejní pokyny spekulantů na pokles a tento pokles vyvolal aktivaci stop losů (pokynů k prodeji při propadu pod zadanou hodnotu, mající za úkol omezit ztráty) investorů sázejících na vzestup.

 

Tím se strhla nevídaná vlna technických výprodejů. Toto dění je dobře popsáno v následujícím videu:
http://www.xtb.sk/analytika/trhove-analyzy/video-vychazi-zlato-skutecne-z-mody,nebo-je-obeti-masivnich-spekulaci,20130418,102500

 

Hlavním strůjcem masivního propadu je pravděpodobně americký FED a některé mimořádně silné a vlivné finanční skupiny, které nemají zájem na dalším pokračování růstu cen zlata (resp. oslabování jimi tištěných inflačních měn). Toto je zajímavě shrnuto v tomto článku:

http://www.ekontext.net/2013/04/paul-craig-roberts-sucasny-pad-zlata-zinscenoval-fed/

 

Skutečnost je však taková, že ač došlo k brutálnímu propadu na trhu s papírovým zlatem a mohlo by se zdát, že kupců zlata ubývá, realita je naprosto opačná. Můžeme Vám prozradit, že poptávka po fyzickém zlatu je nyní velmi silná. Po pátečních a pondělních výprodejích dosáhla poptávka neuvěřitelných rozměrů a zvedla se v těchto dnech o několik set procent.

 

Byl to natolik silný nápor, že jsme jen s vypětím všech sil zvládli vyřídit přicházející objednávky. Omlouváme se všem klientům, kteří se k nám zejména v pondělí a úterý nemohli dovolat. Nebylo už v našich silách zodpovídat dotazy klientů. Soustředili jsme se na vyřizování přicházejících objednávek, což v takto turbulentní  době nebylo vůbec snadné. Někteří američtí dealeři drahých kovů dokonce odmítli za takovéto situace obchodovat a své nákupní systémy na celé dny vypnuli.

 

Citace z výše uvedeného odkazu:

„Tento pondelok bol na trhu taký chaos, že niektorí veľkoobchodníci museli zastaviť predaj i niekoľkokrát za deň z dôvodu masívneho záujmu o nákup. Museli jednoducho odstaviť nákupný systém, a to nielen z dôvodu preťaženia prichádzajúcich objednávok, ale aj kvôli enormným výkyvom ceny.“

 

V současné době se situace mírně zklidnila, ale vzhledem k masivním nákupům klientů z minulého týdne, jsou veškeré zásoby zlatých cihel beznadějně vyprodané, a to jak u nás, tak i u našeho dodavatele, který je výhradním distributorem produktů značky Argor-Heraeus pro celou Evropu. Objednávky na zlaté cihly Argor-Heraeus jsou zatím i nadále možné, ale až do odvolání pouze s platbou 100% předem. Počítejte však s prodlouženou dodací lhůtou. Některé Vámi objednané zboží z předešlých dnů začneme expedovat až v polovině května 2013. Ceny zboží budou samozřejmě i nadále fixované v okamžiku Vaší objednávky a termín dodání nebude mít na cenu žádný vliv.

 

Od 17. týdne tohoto roku začneme průběžně dodávat většinu objednaného zboží klientům, kteří si ho objednali v průběhu 16. týdne a dříve. V současné době lze nakoupit přímo u nás v provozovnách jen některé zlaté mince, přímé nákupy zlatých cihel však nyní nejsou možné.

Při déle trvajícím zvýšeném zájmu dokonce nelze vyloučit situaci, kdy zlaté cihly nepůjdou dočasně objednávat vůbec (i toto už se v minulosti stalo). O aktuálních podmínkách nákupu Vás budeme vždy informovat na našich webových stránkách:

http://www.investicni-zlato.eu/produkty

 

Věříme však, že situace v následujících dnech se postupně stabilizuje a vše se vrátí do normálního stavu. Jsme také přesvědčeni, že v dlouhodobém horizontu je investice do drahých kovů velmi zajímavá a že investicí do drahých kovů ochráníte svůj majetek před inflací nebo jiným znehodnocením papírových měn.

 

Podívejte, jak snadno politici na Kypru přes víkend „odčarovali“ vkladatelům několik desítek procent jejich vkladů. Myslíte, že něco podobného se nemůže opakovat jinde ve světě a třeba i v mnohem větším měřítku?

 

Ptáte-li se, zda cena zlata může ještě o něco klesnout, tak naše odpověď zní "ano". Samozřejmě, že krátkodobě nelze vyloučit ještě další mírný pokles cen, ale je to spíše nepravděpodobné. Současnou situaci, kdy na trhu vládne strach a panika, vnímáme jako výbornou příležitost k nákupu drahých kovů.

 

Není žádný rozumný důvod k ještě výraznějšímu poklesu cen zlata. Můžeme konstatovat, že v minulém týdnu skutečně nespadla na zem obrovská hrouda zlata z vesmíru a ani nedošlo k žádnému objevu jak snadno získávat zlato z mořské vody či jak ho uměle vyrábět v laboratorních podmínkách. Dokonce nedošlo ani k žádnému objevu masivního, snadno a levně těžitelného ložiska zlata.

 

Ceny zlata mají velkou oporu v obrovských těžebních nákladech. Každý jeden gram zlata se musí vytěžit za mimořádně složitých a nákladných podmínek. Ceny této těžby nadále vzrůstají. Mnoho dolů bylo v několika minulých letech otevřeno jen díky vysokým cenám zlata. Tyto doly však mají velmi vysoké náklady na těžbu a při oslabení cen zlata se jim tato těžba nevyplácí. Tyto doly tak budou dočasně zakonzervovány a znovuzprozněny až při vyšších cenách zlata. Tímto vyvolaná omezená nabídka bude působit jako přirozená bariéra dalšího poklesu.

 

Nedomníváme se ani, že politici a centrální bankéři dostali rozum a přestali masivně množit svou inflační měnu. Nevidíme skutečně žádný rozumný důvod k dalšímu oslabování drahých kovů. Zlato zůstává naším favoritem i do dalších let a věříme, že tak jako po každých silných výprodejích dojde i nyní k postupnému posilování jeho ceny. Po takto významných výprodejích stouplo v minulosti zlato během následujících několika let vždy téměř na dvojnásobek.

 

Nakupte nyní ve „výprodeji“ za skvělé ceny.

 

Jan Háze
Investiční-zlato.eu

 





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...