Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Dobrý den,


vzhledem k tomu, že se v posledních několika týdnech na nás obrací řada našich zákazníků investorů a dotazují se na náš názor na současný cenový vývoj zlata a stříbra, dovolujeme si Vás tímto informovat o celé této situaci a zároveň sdělit náš názor na aktuální dění na trhu.


Po přibližně 3 letech velmi silného a jen velmi drobnými cenovými korekcemi rušeného růstu cen, kdy se zlato dostalo z úrovní cca 750 USD až na historicky nevídané úrovně přes 1 900 USD, zažíváme nyní delší období mírného poklesu cen.


Pro mnohé investory, kteří nakupovali zlato v období panického cenového růstu z úrovně 1 500 USD až na 1 900 USD, výrazně poháněného nemalým vlivem médií, je současný cenový vývoj frustrující a je pro ně i velkým zklamáním. Dle našeho názoru se však jedná jen o další výraznější cenovou korekci. Takovéto korekce jsou na býčím (rostoucím) trhu naprosto běžné a jsou i velmi zdravé pro další příznivý cenový vývoj.


Podívejte se na graf zlata za posledních 5 let a v něm na zakroužkovanou část vývoje z roku 2008.


graf 1


V roce 2008 zlato dosáhlo po několikaletém období růstu nových rekordních úrovní a poprvé ve své historii přesáhlo hranici 1 000 USD. Poté následovalo několikaměsíční období cenové korekce při níž zlato oslabilo až k cenám okolo 720 USD.


Tato cenová korekce také mnohé investory zneklidnila a v médiích se objevovali komentáře o prasknutí zlaté bubliny. Jen několik málo měsíců po této korekci už zlato v tichosti opět začalo dosahovat nových cenových rekordů a investoři, kteří pokles cen využili k posílení svých pozic ve zlatě, následně sklízeli báječné zisky. Z dnešního pohledu je korekce z roku 2008 pouhým malým zaváháním na rostoucím trhu.


Jsme přesvědčeni, že současný cenový pokles bude ve zpětném pohledu několika málo let také pouhým drobným zaváháním na nadále rostoucím zlatém trhu. Nabídka zlata je omezená a poptávka po fyzickém zlatě, ať už ve formě šperků (hlavně Indie, Čína) nebo investičním zlatě, je velmi silná. Také nové hromadění dluhů a neustálý explozivní tisk dalších peněz nedává zlatu prostor pro další výraznější cenový pokles.


Jako velmi zajímavé pro dlouhodobý nákup však v současné době vidíme i stříbro. To déle než rok zažívá velmi těžké časy a nyní je jeho cena téměř na polovině rekordních cen z dubna roku 2011, kdy se obchodovalo za ceny okolo 50 dolarů.


Graf vývoje stříbra za posledních 5 let.

graf 2


Potenciál cenového růstu stříbra je dle mnohých analytiků ještě mnohem vyšší než u zlata a časté odhady hovoří o možném zhodnocení v desítkách až stovkách procent. To u stříbra není skutečně nic nemožného. Všimněte si cenového nárůstu v období 2009 až začátek roku 2011. V té době došlo k růstu cen z 10 dolarů až na 50 dolarů.


Investice do stříbra se však doporučuje spíše investorům, kteří mají silnější nervy a jsou schopni snášet i výraznější cenové korekce. Odměnou by jim však měly být mnohem výraznější zisky v dlouhodobém horizontu. Také investiční horizont při nákupu fyzického stříbra by měl být vzhledem k nutnosti placení  20% DPH alespoň 5 let.


Věříme, že investoři s chladnou hlavou, kteří využijí současných atraktivních cen jak zlata, tak i stříbra k posílení svých pozic v drahých kovech, neudělají chybu a v budoucnu budou sklízet skvělé zisky.


Investice do drahých kovů by však primárně neměla být realizována z důvodu kurzových zisků, ale z důvodu uchování hodnoty majetku do budoucna.


„Kdo má zlato, má vždy peníze“.


,,Všechny papírové peníze se nakonec nevyhnutelně
vrátí zpět ke své opravdové vnitřní hodnotě tou je nula!“


Pořiďte si skutečné peníze. Nakupte drahé kovy a nakupte teď.  Jsou levné.


Jan Háze

Investicni-zlato.eu


_______________________________________________________________________________________


Aktualizovali jsme podmínky dodání zboží slovenským klientům.

https://www.investicni-zlato.eu/slovensko



---

Toto je komerční sdělení Investicni-zlato.eu, s jehož zasíláním jste souhlasili zadáním Vašeho e-mailu do formuláře na stránkách. Odhlásit jej můžete na stránce https://www.investicni-zlato.eu/odhlaseni






Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...