Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Praskla zlatá bublina?

V posledních několika měsících jsme mohli v médiích pozorovat mnoho ničím nepodložených zpráv o prasknutí zlaté bubliny a dalším pokračování poklesu cen zlata. Mnoho investorů se nechalo těmito zprávami znepokojit a své zlaté pozice zredukovali či úplně rozprodali. Těžko však mohlo být něco více vzdálené realitě než tyto zprávy. Zlatá bublina prasknout nemohla, neboť žádná nebyla.


Pravdou však zůstává to, že cena zlata, vyjádřená v dolarech v druhém pololetí loňského roku, velmi rychle posílila a dostala se na překoupené úrovně, z kterých zákonitě musela klesnout. Takovéto extrémní posílení a z toho pramenící následné korekce jsou však na dlouhodobě rostoucím trhu naprosto normální a zdravé. Zkušení investoři těchto korekcí využívají k posílení svých pozic v daném instrumentu a využívají tak období, kdy se neznalí a slabí investoři ve strachu z dalšího poklesu tohoto instrumentu zbavují.


Dle našich očekávání zlato prošlo v několika posledních měsících nevyhnutelnou konsolidační fází, kde nabralo síly k dalšímu růstu a v nejbližší době můžeme opět pomalu očekávat atakování jeho rekordních korunových i eurových  hodnot, kterých dosáhlo v listopadu 2011 a v únoru 2012.



                 Vývoj korunové a eurové ceny zlaté cihly Argor-Heraeus 1 000g


graf 1

zdroj dat:                                                                                                             www.investicni-zlato.eu



Co lze očekávat v následujících týdnech a měsících?


Blížící se doba letních prázdnin a dovolených obvykle na trhy příliš vzruchu a výraznějších cenových pohybů nepřináší. Výjimkou bylo však loňské léto, kdy se ceny zlata v tomto období dostaly z hodnot okolo 840 000,--Kč/kg až na hodnoty převyšující 1 050 000,--Kč/kg. Jednalo se tedy o růst více než 20% za několik málo měsíců, který velkou měrou přispěl k celoročnímu kladnému cenovému zhodnocení.


Těžko odhadnout, jestli zlato i letos vyrazí vzhůru už během letních měsíců nebo si na pokračování jeho spanilé jízdy budeme muset počkat až do podzimu. Jsme však přesvědčeni, že zlato dříve či později pokoří cenové rekordy a svým držitelům bude i nadále přinášet zajímavé zisky.


Považujeme za vhodné na současných cenových úrovních postupně akumulovat fyzické zlato. Váháte-li, zda s nákupem nepočkat na zajímavější ceny, pak věřte, že spousta takto váhajících investorů nakonec nakupuje dráže. Strefit se na lokální minimum je nesmírně obtížné, ba téměř nemožné. Nejste-li si jisti správným načasováním investice, pak je možné svůj nákup rozložit do více drobnějších nákupů a zprůměrovat si tak nákupní cenu.


Velmi zajímavou nákupní příležitost však v současné době vidíme i na stříbře. Investici do stříbra však vzhledem k nutnosti platit při nákupu DPH ve výši 20% doporučujeme investorům s investičním horizontem přesahující 5 let. Více informací o investici do stříbra Vám podáme v našem příštím nepravidelném zpravodaji.


Přejeme šťastnou ruku při časování Vašich investic a příjemně strávené období prázdnin a dovolených.



Jan Háze

Investiční-zlato.eu



P.S.: Od pondělí 25.06.2012 opět můžete využít oblíbený způsob prodeje investičního zlata a stříbra, a to s odloženou fixací prodejní ceny. Zlato nebo stříbro k nám doručíte osobně nebo zašlete poštou a prodejní cenu si můžete zafixovat kdykoli v budoucnu. Tuto službu však nabízíme pouze zákazníkům s objemem prodeje větším než 100 000,--Kč. Více informací o výkupu zlata najdete zde:
www.investicni-zlato.eu/vykup-zlata



---

Toto je komerční sdělení Investicni-zlato.eu, s jehož zasíláním jste souhlasili zadáním Vašeho e-mailu do formuláře na stránkách. Odhlásit jej můžete na stránce https://www.investicni-zlato.eu/odhlaseni




Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...