Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Záporné reálné úrokové sazby

Co jsou záporné reálné úrokové sazby a proč mají příznivý vliv na růst cen drahých kovů? Proč investoři spořící v penězích přicházejí v prostředí záporných reálných úrokových sazeb o kupní sílu své investice? Proč vlastně investujeme?

Hlavním důvodem jakékoliv investice na finančních trzích je odložení současné spotřeby do budoucna. Investor odkládá část svých těžce vydělaných peněz, aby zvýšil jejich kupní sílu v budoucnu. Vzdává se dnešní spotřeby s výhledem, že se růst hodnoty jeho investice stane prostředkem vyšší spotřeby v budoucnu. Aby byla jakákoli investice úspěšná, musí být její výnos vyšší než inflace. Inflace snižuje nominální výnos investice a oslabuje její kupní sílu.

Záporné reálné úrokové sazby - past na dluhopisové investory

Investoři do dluhopisů (také termínovaných vkladů, penzijních fondů atd.) investují především z důvodu zdánlivé bezpečnosti této investice. Z tohoto důvodu se smiřují i s velmi nízkým výnosem takovéto investice. Nese-li dluhopis výnos 5% a inflace dosahuje 3%, má investor reálný výnos 2% ročně. Takovéto ubohé reálné výnosy jsou však přijatelné pro většinu dluhopisových investorů. Oceňují pocit bezpečí více, než výši kapitálového zhodnocení.

Ovšem někdy jsou reálné výnosy zatlačeny do záporných hodnot. Je to způsobeno tím, že výše inflace převýší výnosy dluhopisů. Například výnosy dluhopisů jsou 1% a inflace stále 3%. To znamená, že reálný výnos takovéto investice je mínus 2%. Investor tak tedy reálně ztrácí 2% ročně z hodnoty své investice. Negativní reálné sazby nejsou přirozené a jsou důsledkem extrémní manipulace centrálních bank s úrokovými sazbami. Záporné reálné sazby jsou prokletím pro dluhopisové investory.

Záporné reálné úrokové sazby jsou však realitou dneška a dle prohlášení představitelů centrálních bank tomu tak bude i v budoucnu.

Záporné reálné úrokové sazby - skvělé prostředí pro drahé kovy

Proč se za těchto podmínek ještě obtěžovat s nákupem dluhopisů, když toto prý bezpečné aktivum pomalu ničí váš kapitál? Je nejvyšší čas pro obezřetné investory přesunout své investice někam jinam. Ano, třeba do drahých kovů. Záporné reálné sazby vždy byly skvělým prostředím pro růst cen zlata.

V "normálních" dobách, kdy dluhopisy přinášejí pozitivní reálné výnosy, je hlavním argumentem proti zlatu to, že zlato nenese žádný úrok. Proč kupovat zlato a nic nevydělat, když dluhopisy vydělají alespoň něco? Ale jakmile jsou reálné sazby zatlačeny do záporných hodnot, tento argument rázem zmizí. Nic nevydělávat je jistě lepší než prodělávat. Mnohem důležitější však je, že inflace spojená s negativními reálnými sazbami podnítí cenu zlata k daleko vyšším ziskům než je sama inflace.

Rostoucí inflace ve spojení s prakticky nulovými výnosy dluhopisů znamená, že reálné výnosy se budou propadat hlouběji do záporných hodnot. To je skvělá zpráva pro zlato. Čím déle budou reálné výnosy dluhopisů pod nulou, tím více bude sílit bolest dluhopisových investorů. Stále více dluhopisových investorů uzavře své ztrátové dluhopisové investice a část těchto investic přesune i do zlata. Jelikož dluhopisový trh gigantických rozměrů pohybující se v biliónech dolarů, je o mnoho řádů vyšší než hodnota veškerého vytěženého zlata, bude i malý přesun dluhopisových investorů do zlata znamenat další výrazný impuls pro růst cen zlata. Zhodnocení zlata pak snadno předběhne inflaci.

Investujte včas

Máte-li volné finanční prostředky, které chcete do zlata investovat, neváhejte s nákupem. Záporné reálné úrokové sazby budou i nadále pustošit portfolia dluhopisových investorů, a ti budou část svých investic přesouvat do zlata, čímž jeho cena i nadále poroste.

Těšme se na další růst cen drahých kovů i v následujících letech.


Jan Háze
Investiční-zlato.eu


Proč nakoupit u nás? Co Vám jinde nenabídnou?
- nejlepší ceny drahých kovů v ČR a SR
- nejlepší poměr cen prodej - výkup
- zboží skladem
- okamžitá fixace cen
- jistota výkupu - peníze ihned
- skvělé reference

---

Toto je komerční sdělení Investicni-zlato.eu, s jehož zasíláním jste souhlasili zadáním Vašeho e-mailu do formuláře na stránkách. Odhlásit jej můžete na stránce https://www.investicni-zlato.eu/odhlaseni

 





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...